31.10.2013

kansa on puhunut

sen (ja vapaapäivän) kunniaksi kuvasin tänään heti aamusta pupuja, sitä te olettekin eniten toivoneet ainakin tähän mennessä. muistakaa, että kyselyyn voi ja täytyy vielä vastata! mutta kyllä huomas, että kameraa ei oo tullu hetkeen ulkoilutettua kunnolla eikä kuvat nyt todellakaan oo sitä parasta antia. sain kuitenkin ne edes näyttämään syksyisiltä, vaikka ulkona on tuhottoman märkää ja tympeää tällähetkellä. mutta älkää luulko, että olisin tyytynyt vain pelkkään kuvaamiseen!

sain nimittäin idean videoida teille miten meillä kuvataan pupuja! tässä siis videota siitä, miten kaikki kuvat tänne teidän silmien eteen syntyvät. olisi enemmän ku kivaa kuulla toimitaanko teillä samalla tavalla vai onko teillä erilaiset systeemit? ei muuta ku video pyörimään.


sitten pääsemmekin niihin kuviin! vinnystä sain vain yhden kuvan, joka ei sekään ole mitenkään erityisen onnistunut. löysin siltä myös erikoisen kyhmyn/patin kyljestä ja uskoisin sen olevan jonkinsortin kasvain. ei varmasti olisi mikään ihme jos yli seitsemän ja puoli vuotiaalle kanille sellainen ilmestyisikin. vinny ei muutenkaan ulkoilusta hirveästi piittaa, kuten ei pipakaan, niin niistä on äärettömän vaikea saada kunnon kuvia.

ja kuten tuosta yhdestä kuvasta huomaa, niin splitin korvat sojottavat yhä enemmän ja enemmän kohti maata! siitä onkin kovaa vauhtia tulossa luppakansalainen! ennen ne huiteli ihan holtittomasti minne sattuu mutta nyt vähintään toinen korva antautuu aina maan vetovoimalle. :D
 klikatkaa kuvat suuremmiksi!

ja hei! enää kaksi yötä uuteen tulokkaaseen! :3
joten pysykää kanavalla!

15 kommenttia:

 1. ihana! Juoksevatko kaikki puput aina sun luokse? Ja onko sulla ollenkaan semmosta kania joka ei olis noin soiaalinen...awww <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei kaikki tule luokse, eikä kaikki edes itseasias oo hirvittävän sosiaalisia. :) osa ei tykkää yhtään olla sylissä tai siliteltävänä mut ne on oppinu et ne pääsee takasi sisälle vasta ku ne tulee luo koska mä en ikinä jaksa juosta niiden peräs... :D

   Poista
 2. Upeita kuvia! Mulla ongelmana aina se, mitä asetuksia käyttäisin kaneja kuvatessa.... Taas huomaa kuinka paljon järkkäreistä voikaan oppia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) asetukset oppii parhaiten vain kokeilemalla kaikkea!

   Poista
 3. Ihania kuvia :) Meillä kuvataan aika samalla tavalla mut en uskalla hirveesti kaneja irti päästää jos vaikka karkuun juoksee :) Miten oot opettanu tulemaan luokse :) Omalla pihalla on hetken vapaana pitäny mut en kyllä hirveesti uskalla pitää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en oo opettanu sitä niille mitenkään enkä mäkää uskalla aina pitää irti. näin syksyllä ja talvella on turvallista pitää ku pelloilla ei juuri oo piilopaikkoja niin tulevat mielummin ihmisen luo hakemaan turvaa. yleensä myös lämpöinen ja kuiva syli houkuttelee jossain vaiheessa niitä tulemaan luo. :D ja tietenkin jos kani luottaa ihmiseen niin sillä ei oo mitään tarvetta juosta karkuun.

   Poista
  2. en tiiä oonko jo kysynyt tätä mut mulla on uros kani ja mun kaverilla myös :) Ne tulevat muten tosi hyvin toimeen (ei hyökkää yms) mut kun ne astuu toisiaan niin mun kani ottaa tosi kovaa kiinni sen selästä valjaiden kohalta :) Joku sano kun kysyin siitä astumisesta niin niitten pitää antaa vaan asutua koska sillä ne alistaa toisen. Mut ei uskalleta antaa astua koska jos sille toiselle kanille tulee haavoja tai jtn :) mitää pitäis tehä :) Kumpikaan ei oo leikattu mut mun kani joka siis ottaa kovaa kiinni on menossa leikkaukseen parin kuukauden sisällä :) Onks se normaalii tai voiks siihen jotenkin vaikuttaa? :)

   Poista
 4. Hei mitkä siun mielest on parhaat kamera asetukset kanin kuvaamiseen pilvisenä päivänä? Olisko siulla mitään vihjeitä antaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. riippuu ihan siitä millasella obiskalla kuvaa ja kuinka valosaa on. mutta normaalisti mulla on ISO joko 200 tai 400, aukko pienen mahdollinen ja suljinaika vaihtele tuon aukon mukaan, mutta testailen sen yleensä ennen itse kuvaamisen alottamista joka kanin kohalla (koska vaaleilla kaneilla saa olla suurempi ja tummilla täytyy olla pienempi että erottuu taustasta). valkotasapainon vaihtelee sitä mukaa millasen tunnelman kuvaan haluan. :) kokeilemalla kaikkea oppii kyllä nopeeta!

   Poista
 5. Kivoja kuvia! Hiiri on mun lemppari ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! hiiri on kyllä vallottanu aika monen muunki sydämen! :D

   Poista
 6. Moikka! Mulla on sulle iiiiiiiso ja tärkeä kysymys! Millä koodilla/miten saat teksteissäsi tai sivuillasi kuvat noin lähelle toisiaan? Koska normaalisti kuvia siirrellessä haluavat olla mahd kaukana toisistaan, kun yritän asettaa ihan noin lähelle kun sulla tässä tekstissä. Vaikka olisivatkin pienimmässä koossa ja mahtuisivat hyvin hvierekkäin. :D Rupee menee hermot ku en saa kuvia vieri-viereen vaan aina vaan allekkain... onko mitään sivua, jossa olisi neuvoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon muokannu sen joskus kaaaaaauan sitte, yritin kaikenlaista mutta lopulta päädyin ottamaan vaan ne reunukset kuvista pois -> menee automaattisesti lähemmäs. ohjeet siihen löytyy mm. täältä: http://bloggerpulmia.blogspot.fi/2012/06/kuvien-kehysten-navigointi-palkin.html :)

   Poista
 7. Onpas kiva video! Tykkäsin kovasti :) ♥

  VastaaPoista