7.5.2014

o-ou mikä hiljaisuus

pitkään on ollut blogi hiljaisena. mutta no can do. on ollu tässä kaikenlaista hässäkkää kuten kirjotuksia ja viimeisten kurssien suorittamista, töiden hakua, tulevaisuuden pähkäilyä ja järjestelyä, hakuja ja lomakkeita. ihan hirvee ressi kaikesta mutta eiköhän se jo helpota!

kaneja en silti oo unohtanu vaikka täälä niistä ei paljoa ookkaan kuulunu... tuola ne puputtaa ja elelee rauhallisesti kevätauringosta nauttien. on kyllä ollu maailman paras keksintö laittaa kanilan ikkunaan verkko, että saa pitää ikkunaa auki kokoajan. ja voi pojat että nille ja hilppis rakastaa kyhnöttää siinä ikkunalaudalla!

 
 
pipa ja raisa oli millan mukana viikonloppuna jurvassa näyttelyissä, kiitos vielä millalle vaivannäöstä! jos muistan oikein niin raisa sai 91p, joista oon kyllä tosi yllättyny ja pettyny, koska pisteet laski viimekerrasta ihan huimasti vaikka raisa on oikeasti mielestäni hyvässä kunnossa. mutta eipä voinut valittaa kun en itse ollut paikalla. pipa sai 94,5p ollen LKV1 ja PPK2.

toinen juttu on se, että oon suunnitellu kanilaan ns. "lisäsiipeä" vaikka tilaahan sieltä ei puutu, onhan sielä asunu 10 ristiturpaa isompikin lauma kerralla, mutta ajattelin tehdä seinästä reiän ulos ja siihen ns. ulkotarhan, joka olisi jättien käytössä ympäri vuoden.

hilpalle haluaisin myös teettää pennut. eihän tuo neiti mikään rotumääritelmän perikuva ole, mutta haluaisinkin itselleni yhden ranskislapsen lisää ja mieluiten sellaisen, johon voisin itse vaikuttaa. suomessa on mielestäni aika huono tarjonta sellaisista ranskiksista, joita itse etsin. eikä itelläni ole edes tarvetta UM-tasoiselle kanille, haluan vain oivan lemmikin. hilppa on hieman liian pieni ja sillä on vähän kevyet ja taka-asentoiset korvat, mutta mikään ei pysty korvaamaan hyvää luonnetta.


kolmas suuri suunnitelma ja ehdottomasti haasteellisin sekä kyseenalaisin on vielä paljastamatta. oon ajatellu kokeilla yhdistää häkkijänöt aka pikkukanit. häkkijänöt on ehkä käsitteenä vähä hämäävä, koska kyllä nuo muuallekkin pääsee ja niillä on tilavat häkitkin kaiken lisäksi... tarkoitan siis vinnyä, pipaa ja raisaa sekä iivoa ja hiirtä. olis mahtavaa saada nämä viis samaan! tuossa kompleksissa vaan on tosiaan kaksi urosta, jotka saattavat käydä suunnitelmani ongelmakohdaksi. toisaalta, vinny on ennenkin asunu urosten kanssa eikä iivo oo osottanu mitään aggressiivisuuden merkkejä uroksia kohtaan enää yli kolmeen vuoteen. kummatkin on kastroituja ja vanhoja. saapi nähdä miten tuossa käy!

vinnyllä on myös ollu hieman huonompi jakso taas, tietenkin näin kevään tullen. karva pöllyää kanilassa ja tytsyillä on kummallakin kevätkiimaa ilmassa, joten vinnyn jaksaminen on ollu vähä lujilla ja oonki joutunu asuttamaan sitä välillä erillään tai viemään ulos yksinään, että saa vähän rauhoittua. vinny täytti viime viikolla 8 vuotta, joka on kyllä kanille kunnioitettava ikä.

1 kommentti:

  1. Oliskin kiva kuulla vielä myöhemmin lisää, et miten yhdistäminen lähtee käyntiin ja miten aiot toteuttaa. Meilläkin kun on tota samaa menossa :)

    Tajusin myös tota sun tekstiä lukiessa, et mikä meidän yhtä tyttöä vaivaa. Meinaa mennä hermo mulla ja pojalla siitä tauottomasta rynkyttämisesti...ehdin taas unohtaa, et kevät on pupuillekin sitä aikaa. Mietin jo, et pitääkö pian leikata, jos ei lopu :)

    VastaaPoista