30.1.2014

muutoksen tuulia

tää vuoden vaihde on ollu vähä tympeä, ja nytkin mun täytyy opetella sopeutumaan yhden ainakin mulle merkittävän asian kanssa. ensviikosta lähtien oon taas kahta kania köyhempi, kun multa lähtee kaksi rakasta palleroa kohti uutta kotia ja kieltämättä se tuntuu pahalta, mutta oon samalla onnellinen ja helpottunu tästä ratkaisusta. on parempi olla kaukaa viisas kuin olla olematta viisas ollenkaan.

jokaiselle varmasti tulee joskus elämässä eteen aika, jolloin on pakko tehdä muutoksia. mä käyn nyt lukion viimestä vuotta ja elämässä alkaa ihan uus vaihe tämän kevään jälkeen. niin tapahtuu varmasti kaikille muillekkin joskus. mä aion lähteä pois täältä, hetkeksi vai pitäisikö sanoa hetkiksi, enkä todellakaan halua että äiti joutuu hoitamaan kaikkia kaneja (jotka eivät ole edes sen) yksin. toki haluaisin ne pitää ja ottaa takaisin hellään huomaani kun palaan, mutta asiat ei oo niin yksinkertaisia.


mulle tulevat kanit eivät oikeastaan koskaan joudu vaihtamaan kotia sen jälkeen ku tänne pääsevät. oon yrittäny (yllättävän positiivisilla tuloksilla) pitää periaatteena, että kerran mun kani on aina mun kani. kanivauvat ja meille ihan oikeasti sopimattomat kanit on poikkeuksia, niille on oikeutettua etsiä se oikeampi koti. aikuisista kaneista vain manu on vaihtanu kotia ja sekin meni kaverilleni, jonka luona näin sitä vielä lähdön jälkeenkin.

kun kaverini eeva kertoi haluavansa kanin poikaystävänsä kanssa ja kysyi tietäisinkö ketään, kellä mahdollisesti olisi tarjolla, hetken mietittyäni päätin ehdottaa peukkua ja tossua. neitejä sitten käytiin katsomassa ja eilen eeva ilmoitti, että tytsyt vois muuttaa niille jo ensviikolla jos se vain passaa. tuntui kylmältä ja jotenkin väärältä sanoa, että kyllä se käy mutta tiedän silti, että ne joutuisivat todennäköisesti kuitenkin vaihtamaan kotia joskus. parempi luovuttaa ne nyt sellaiseen kotiin, jossa pääsen niitä näkemään ja saan kuulla kuulumisia, kuin se että hätäpäissäni myisin ne ensimmäiseen kotiin, joka tarjoutuu ne ottamaan.


mulle kuitenkin niiden hyvinvointi on tärkeää ja varsinkin koska peukku ja tossu on mun omia kasvatteja ja siksi niin tärkeitä, niinkuin jokainen omalla tavallaan. peukku ja tossu on kuitenkin todellinen parivaljakko, aina olleet kuin paita ja peppu, ja siksi onkin mahtavaa, että ne pääsevät muuttamaan yhdessä eikä niitä tarvitse erottaa. ne ovat vielä sen verran nuoria, että ovat seurallisia ja aktiivisia mutta kuitenkin päässeet ohi sen teini-ärri-murri vaiheen. ne ovat kilttejä ja helppoja, joten sopivat paremmin kuin hyvin ensimmäisiksi kaneiksi. uskon, että neideistä on eevalle ja jaakolle paljon iloa vielä pitkäksi aikaa.

muut kanit voivat todennäköisesti jäädä meille. nilleksestä ja hilpasta en tahdo luopua, enkä koskaan aiokkaan. lisäksi äiti on tykästyny niihin niin kovin, että hoitaa niitä kahta varmasti mielellään. vinny ja iivo taas ovat sen verran iäkkäitä, ettei niiden kohdalla kodin vaihtaminen tulisi enää kuuloonkaa. liika on kuitenkin liikaa ja jostain sitä hommaa on kuitenkin vähennettävä ja uskon kahden kaninkin jo vaikuttavan paljon, vaikka asuvatkin hiiren ja iivon kanssa yhdessä. siivottavaaa on vähemmän, ulkoilutettavaa on vähemmän, ruokaa kuluu vähemmän, kynsiä on vähemmän leikattavana etcetc, lista on lähes loputon.


yritän saada tehtyä neideistä jonkun videon vielä ennen lähtöä, ihan omaksi ilokseni ja tietenkin ihanaksi muistoksi näistä suurista persoonista. vaikka tuunkin niitä vielä näkemään niin kyllä se silti oudolta tuntuu ajatella niitä jonkun toisen vauvoina, ainahan ne on ollu mun omia pikku nappuloita... palataan peukkuun ja tossuun vielä viikonlopun aikana!

4 kommenttia:

 1. On varmasti vaikeeta luopua omista vauvoista.. :( Mutta jos koet että näin on parempi, oot varmastikkin oikeassa. :) Ja kiva että saat olla pupseihin yhteydessä vielä luopumisen jälkeenkin. :)

  VastaaPoista
 2. Aaaws :) Varmasti hyvän kodin ne ainaki saa ja tosiaanki voit tulla niitä sitte kattomaan aina ku ikävä yllättää! :3 Kiitos sulle viä tuhannesti ku oot ollu täs niin paljo apuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. varmasti saavat hyvän kodin! ja oon mielelläni apuna myös sitte jatkossaki! :)

   Poista
  2. ah, helpottaa ihan vitusti ku tietää että joku on varmasti apuna jos tuloo jotaki hämminkiä! :)

   - Eeva ja Jaakko jokka ei jaksa kirjautua

   Poista