20.2.2014

onko tällä mitään merkitystä?

eipä varmaan mutta kerron silti.

mä nään hyvinhyvinvhyin harvoin mitään unia liittyen mihinkään realistiseen, kuten esim perheeseen, kavereihin, koulun käyntiin tai pupuihin. mun unet liittyy aina johonki, josta en ymmärrä yhtää mitään; tapahtumiin, joita ei oo vielä ollu tai paikkoihin, joissa ei oo vielä käyny. oon nyt kuitenki nähny kolmena yönä peräkkäin samaa unta ja heränny aina tarkalleen kello 03:16-03:26 samassa kohtaa sitä samaa unta. dafuck is goin' on?


unen alusta en muista mitään, mutta jossain kohassa oon matkaamassa kouluun erään ystäväni kanssa ja se reitti menee hautausmaan ohi (ihan siis oikeastikkin). pienen alamäen kohdalla peukku, tossu ja hiiri hyppää viereseltä pellolta siihen tielle ja pysähdyn siihen niiden luo. neidit alkaa kuitenki hyökkiä kohti ja yrittävät käydä meidän kimppuun hirveen agressiivisesti! muistan unessa juosseeni niitä karkuun ja jopa komauttaneen voimakkaasti hiirtä päälaelle kun yritti hyökätä meidän päälle. matka kuitenki jatkuu, kanit alkaa seurata meitä ja sitten nähdään viereisissä ojissa petoja, kuten supikoiria, kettuja, näätiä ja taivaalla muutamia kotkia. nostetaan rauhoittuneet kanit syliin petojen silmien alta ja jatketaan matkaa hautausmaan läpi.

siihen asti vielä ihan suhtkoht ymmärrettävä uni mutta sitten se kävi yhä vain sekavammaksi. kävelypolun vieressä olevan hautakiven luona nähdään supikoira, joka piiloutuu kukkaruukun alle kuin ihminen - vetämällä sen päänsä päälle suojaksi... kannetaan kaneja sylissä niiden omalle hautapaikalle, joka jollain tavalla kuvastaa niiden omaa häkkiä. siinä on pieni koriste aitaus hautakiven ympärillä, jossa lukee "loving family: hiiri, peukku & tossu" (ihmettelen vain sitä mihin kaikki muut laumassa eläneet, esim iivo, split, eela ja nuuska katosivat..). lasketaan kaneja häkkiin/hautaan mikä ikinä onkaan ja samassa nään kulmassa heinikön seassa mönkimistä, juuri samanlaista miltä pupuvaivojen möngerrys pesässä näyttää. saan juuri päästettyä otteeni viimeisestä kanista häkin pohjalle kun heinikosta syöksähtää näätälauma raatelemaan kaneja, jotka jäävät voimattomina niiden raadeltaviksi


sitte herään ihan hemmetin ahdistuneena ja peloissani. viime yönä oli vaan pakko nousta käymään kanilassa, enkä silti saanu enää millään untä koko yönä. jo pelkkä uni saattais olla hämmentävä, mutta rupesin tänään miettimään sitä vähän pidemmälle. se on oikeasti aika vertauskuvallinen, valitettavasti...

tänäkin talvena meiltä on kuollu kaneja ja koira on tappanu yhden kanini, ihan selvästi tuo unen viimeinen kohtaus viittaa siihen. se on ollu ehdottomasti yks mun elämän kamalimpia hetkiä. mutta sitä, miksi peukku ja tossu yhtäkkiä tulevat uniini vaikka eivät enää meillä asukkaan, en osaa selittää muulla kuin korkeintaan ikävällä. MUTTA outo yhteensattuma on myös se, että tänä vuonna oon ensimmäistä kertaa törmänny kanilassa mihinkään ylimääräisiin eläimiin, tarkoittaen tällä hiiriä. olen nähnyt niitä muutamankin kerran ja säikähdän niitä aina yhtä kovaa, vaikka en niitä pelkääkkään.


meilläpäin on myös alkanut kulkea susia, ilveksiä ja kettuja. niitä on tosi paljo tuola metsässä, jonka rantaan meiltä on matkaa vain muutamia satoja metrejä. ne tosin liikkuu vain öisin enkä oo niitä itse "livenä" nähny mutta meillä koiratkaan ei uskalla enää mennä pimeällä pihalle ja jos on vähänkään hämärää niin istuvat vain portailla ja katselevat tarkkaavaisesti pelloille. jälkiä näistä eläimistä on silti tehty ihan muutamien metrien päästä meidänkin taloa ja noin puolen kilometrin päässä olevasta talosta ilves oli tappanut kissan. ei siis mikään ihme, että ylimääräiset eläimet tulevat uniini tappamaan omia pupujani...?

mutta en edes halua tietää mitä hautausmaa unessani kuvastaa. ja miksi siinä on vain hiiri, peukku ja tossu. ja tämä sama uni, jo kolmatta yötä. :s

onko teillä ollu unia teidän omista eläimistä? onko ne ollu yhtä outoja?

4 kommenttia:

 1. Hui, kamalaa! Oon joskus nähnyt jotain unta kaneistani että ne kuolee yms. mutta sen tarkemmin en muista. Tosin se liittyi varmaan siihen kun kanini lähti vihreimmille maille 10.2.2014.. Toi on aika pelottavaa, sama uni ja sama aika:'o mie en varmaa uskaltais ees liikkuu jos siellä asuisin, kun on kaikkia petoeläimiäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo herääminen kyllä ihmetyttää itteenikin! ku normaalisit nukun niin sikeesti etten heräis vaikka atomipommi jysähtäis vieres... :D

   toi petoeläin asia ei oo kyllä koskaa vielä tuottanu ongelmaa ku sen kerta tiedostaa, ei vaan pidä liikkua pimeällä! eikä niitä kyllä ole täälä ennen liikkunutkaa tällä tapaa, paitsi yhtenä kesänä (oiskahan ollu 08 tai 09) oli tavallista enemmän kettuja. tää talvi on kyllä ollu joku poikkeustapaus!

   Poista
 2. Mulla ei ole ollut unia kaneistani, tai en ainakaan muista olleen.

  Haastoin sinut ;) ---> http://kani-asiaa2011.blogspot.fi/2014/02/vahan-kuulumisia-ja-haaste.html#comment-form

  VastaaPoista
 3. Haastoin sinut :) ---> http://kani-asiaa2011.blogspot.fi/2014/02/vahan-kuulumisia-ja-haaste.html#comment-form

  VastaaPoista