vinny

< alkuun                                                                                                                                     iivo >
nimi: winny
synt.: 3.5.2006.
rotu: risteytys 
skp.: kastroitu uros
väri: luonnonsininen
kasv.: linda koivisto
vk. tatska: 107


vinny on luonteeltaan rauhallinen vanhus ja lempeä kuin lammas. nuorempana vinski oli hyvinkin villi ja jääräpäinen tapaus mutta ne ajat ovat täysin takanapäin. vinny on kastroitu 2009 sen ollessa noin kolme vuotias, jolloin pääsi muuttamaan yhteen naaraan kanssa ja sen jälkeen vinny ei ole asunut päivääkään yksin. vinny on toisia kaneja kohtaan suvaitsevainen ja onkin ehtinyt asua kahden eri uroksen ja kolmen eri naaraan kanssa, laumaeläin vinny ei kuitenkaan ole. tällähetkellä vinny asuu pipan kanssa jo kolmatta vuotta ja ovat toistensa kanssa täysin erottamattomat.

vinny osaa hyppiä esteitä mutta hyppii enää vain omaksi ilokseen ja silloin kuin huvittaa. emme siis treenaa enää säännöllisesti tai käy kisoissa. korkeutta ei juurikaan olla yritetty, mutta ennätys taitaa olla 48cm. näyttelyissä vinny ei nuorempana pärjännyt koskaan mutta vanhemmiten sen hyvä yleiskunto, turkki ja pirteä luonne ovat tehneet vaikutuksen tuomareihin. parhaimpana tuloksena petistä 95,5p + KUMA, LKV1, PPK2. vinny on myös kerrat voittanut kanimätsärit ollen PUN1.


nippelitietoa! vinnyllä on etutassuissa joka toinen kynsi tumma, joka toinen vaalea. vinnyssä on myös angorakania. vinnyllä on krooninen nuha ja varsinkin pölyävä heinä saa sen pärskimään. vinny on ainut kani tällähetkellä, joka on asunut meillä myös ainoana kanina. vinny on kadonnut elämänsä aikana kerran ja löytyi vasta yli vuorokauden kuluttua. vinny tykkää nuolla sormia.

2 kommenttia:

  1. Monella kanillasi on näkynyt kaulapanta. Voisitko kertoa niiden hyvistä ja huonoista puolista, sekä miksi käytät niitä. Olen kuullut, että kaulapannat ovat huonoksi kanin kaulalle, mutta itsekin olen ajatellut käyttää siltä varalta, jos vaikka pääsee karkuun ;)

    VastaaPoista
  2. en nyt tiedä missä oot kaulapantoja nähny mun käyttävän, koska ikinä en yhtäkään semmosta kaneille edes omistanu. käytän ainoastaan valjaita ja niitäkin pidän kanin päällä vain sen takia, että jos se säikähtä & lähtee karkuun niin narusta saa normaalisti helpommin kiinni ku vauhkoontuneesta kanista. myös kisojen kannalta on hyvä, että ne oppii kulkemaan valjaissa. kaulapantaa EI todellakaan saa käyttää kanilla.

    VastaaPoista