raisa

< alkuun                                                                                                                                    hiiri >
nimi: quetha's lakai
synt.: 9.5.2010.
rotu: hollantilainen
skp.: naaras
väri: ruskea
kasv.: tiia kaitala
vk.tatska: 33133


halusin yli kolme vuotta ruskeaa hollantilaisnaarasta ja siksipä raisa onkin mulle oikein unelmien täyttymys... jos ei oteta huomioon sen luonnevikaa. raisa on ihan ensimmäisestä päivästä asti ollut säikky ja pelännyt ihmistä. se kyllä tykkää huomiosta ja rapsutuksista, jos tulee sitä itse pyytämään, muuten se säpsähtää ja lähes tärisee jokainen kerta. raisa ei siis sovi aloittelijoille, mutta tästä pelosta huolimatta raisa osaa olla todella rakastettava ja hellyyttävä otus. ei se oikeasti ole ilkeä, se vain pelkää. raisa asuu ransun kuoltua nyt yksin, mutta talveksi on pääsemässä nilleksen seuraan.

harrastuskaveri raisa tosin on todella mukava. se hyppii todella hienosti esteitä sekä liikkuu radalla reippaasti. korkeusennätys lienee 60cm. raisa on klassautunut suoralla jo vaikealle ja kv mutkalta löytyy 2 klassausta. petin puolella on myös jonkinlaista saavutusta tullut, parhaat pisteet ovat 95 joilla se oli myös LKV3, PPK4 ja sai vielä KUMAn yleiskunnosta. ulkomuodossa raisakin on kerran käynyt saaden 93,5 pistettä.


nippelitietoa! raisa kantaa purentavikaa. ensimmäinen omista kaneista joka on päässyt vaikeaan luokkaan. poseeraa persoonallisesti aina kuvatessa. pelkää olla vapaana ja ruskettuu kesäisin. 

4 kommenttia:

 1. Koska ostit Raisan? :-) Olen lähettänyt kasvattajalle viestiä ja sähköpostia, mutta hän ei ole vastannut mitään, joten epäilen ettei hänellä ole enää niitä myynnissä/varattavissa. Oliko hänellä silloin muitakin myynnissä? (tosin siitähän voi olla aikaa..)

  VastaaPoista
 2. raisa oli noin 9vk kun muutti meille eli joskus 2010 keväällä. en tiedä kasvattaako tiia enää, mutta onhan suomessa muitakin holskikasvattajia. :)

  VastaaPoista
 3. ok :-) Kaniyhdistyksen sivuilla ainakin lukee että kasvattaa, ja ainoa toinen kasvattaja jonka löydän on vyörissä asti, ja itse asuun tampereen lähellä.. :( En tiedä että miksei sitten vastaan, mutta täytyy soittaa :)

  VastaaPoista
 4. vöyriläinen kasvattaja kyllä kulkee ympäri suomen näyttelyissä, että kuljetusmahdollisuuksia kannattaa kysellä. :)

  VastaaPoista